Hogyan dobd fel a lakásod csak párnák segítségével Anna blogja

Ne becsüld alá a párnákkal való dekorálás erejét! Ez egy szörnyen egyszerű mód arra, hogy csak egy kicsi pénz- és energiabefektetéssel is megújítsd szobád arculatát.

Cseréld le a párnákat, amik a kanapédhoz jártak.

Sokkal több izgalmat csempészhetsza nappalink kinézetébe, ha a kanapé anyagával megegyező mintájú párnákat pár, kicsit meghökkentőbb színű és mintájú párnára cseréljük.

Használj páratlan számú csoportokat.

Ha már párnáról van szó, ne szokásosan, kettesével rendezd el őket, hanem használj páratlan számú párnát, mondjuk hármat. Ezzel játékosságot csempészhetsz a kompozícióba.

Gondolkozz nagyban… és kicsiben.

A nagy, puha párnák hátköznapibbnak, barátságosabbnak mutatnak, míg a kicsi, szabályosak inkább elegánsnak, hivatalosnak tűnnek. Javasoljuk, hogy játssz a méretekkel, helyezz egy nagyobb párnát hátulra, ami hívogatóbbá teszi a kanapét, elé pedig kisebbeket, amik magukra vonzzák a tekinteteket.

Kombinálj különböző színeket és textúrákat.

Sokan inkább semleges színeket használnak a lakberendezésben, mert nem mernek merészebb árnyalatokkal kísérletezni. Ez viszont azt eredményezi, hogy a szoba összképe átlagos, egyszerű lesz. Ne félj keverni a színeset a mintással, kísérletezz különböző anyagokkal, egy jól kiválasztott kompozíció nagyon jól tud mutatni!

Lakberendezésre fel! Ha segítségre lenne szükséged, itt tudsz szakembereinktől segítséget kérni.

3 szuper otthoni tipp nyárra Anna blogja

A gyümölcsszedő akcióktól a kertipartikig, most van itt az ideje, hogy kihasználjuk és élvezzük a nyár adta lehetőségeket. Ám ilyenkorra sokunk megfárad, és könnyen elkényelmesedhetünk. A következőkben bemutatjuk, hogy hogyan vihetünk életet otthonunkba a nyári pangás idején.

Virágot minden szobába!

A virágok nem csak élénk színükkel varázsolják vidámabbá lakásunkat, de illatukkal nyári frissességet csempésznek otthonunkba. Próbáljuk meg a legváratlanabb helyekre helyezni a kis virágcsokrokat, például könyvespolcra, hiszen ezzel izgalmasabbá varázsolhatjuk a szobát.

Tartsuk távol a rovarokat!

Mindenki tudja, milyen idegesítő, mikor minden nyáron a napjainkat a legyek, az estéinket pedig a szúnyogok keserítik meg. A távoltartásukra több módszert is alkalmazhatunk, de mind közül a leghatásosabb a szúnyogháló, akár ajtóban, rolóban vagy függönyben gondolkozunk.

Frissítsük fel a hűtőszekrényt!

Nyáron a piacok szemetgyönyörködtetően sokszínűek: a rengeteg friss idénygyümölcs- és zöldség egy varázslatos képet fest. Könnyen hasonló képet varázsolhatunk hűtőnkbe, ha a helyi kistermelőktől vásárolt gyönyörű és ízletes zöldségekkel és gyümölcsökkel töltjük fel nyáron a hűtőnket.

 

5 egyszerű mód, hogy könnyedén feldobd a lakásod Anna blogja

Szeretnéd csak szimplán feldobni, vagy teljesen átalakítani lakásodat, fáradságos munka nélkül? Mi segítünk. ha meguntad, ahogy lakásod kinéz, vagy éppen most költöztél, próbáld ki az alábbi ötleteink egyikét.

Bánj bátran a színekkel.

Régóta játszadoztál a gondolattal, hogy kipróbálj egy mély padlizsánszínt, vagy egy vidám világoszöldet a szoba falára? Ne félj a sötét, vagy éppenséggel az élénk színektől, jól kiválasztott bútorokkal és kiegészítőkkel könnyedén ellensúlyozni lehet egy határozottabb színt, nehogy túl sok legyen. Akár az is nagyon mutatós, ha csak egy falat festünk be a választott színnel, azzal is könnyedén feldobhatjuk a szobát.

Bővíts teret.

Persze nem szó szerint, nincs szükség a falak lebontására, hogy optikailag nagyobbnak, tágasabbnak tűnjön egy helyiség. Erre a célra tökéletesen megfelelnek a tükrök. Egyszerűen, olcsón megvalósítható, és kellemes eleganciát csempész még az olyan helyekre is, mint például a konyha.

Tedd hangulatossá az étkezőt.

Sokkal barátságosabb hangulatban tölthetjük az étkezéseket, ha a nappali játékosságából csempészünk valamit az étkezőbe is. Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy puha kötött takaró, párnák a székeken megteszik a várt hatást.

Játssz a fényekkel.

Egy egyszerű szobát is fel lehet dobni könnyedén, ha kreatívan oldjuk meg a világítást. Egy egyedi, szokatlan lámpa könnyedén izgalmassá varázsol minden szobát.

Dekorálj édesen.

Szó szerint! Átlátszó üvegtálakba helyezett színes cukorkákkal, csokikkal nemcsak finom, de vidám és mutatós dekorációt készíthetünk otthonunkba.

Ha további segítségre lenne szükséged, itt tanácsot kérhetsz lakberendező szakembereinktől.

Mire figyeljünk oda munkavégzés után? Anna blogja

Az eheti bejegyzésünkben arról írunk, mire kell odafigyelni, miután az ügyféllel megbeszéltek alapján elkészültünk a melóval, hogy minden flottul menjen mind a szakember, mind az ügyfél számára.

Miután befejeztük a munkát, az első és legfontosabb teendő, hogy kikérjük az ügyfél véleményét, megbeszéljük vele, hogy mindent rendben talál-e, vannak- e esetleges hiányosságok, vagy esetleg valamit máshogy képzelt-e el, ha igen, akkor pedig az a cél, hogy minél előbb javítsunk rajta, persze miután megállapodtunk abban, hogy ezt az ár tartalmazza-e, vagy plusz térítés ellenében vállaljuk a feladatot, már ha ez nem volt előre a szerződésben rögzítve. Ne feledjük: az ügyfél elégedettsége a legfontosabb!

Ha ezen túlvagyunk, és mindenki elégedett, fontos, hogy feltakarítsunk magunk után, ne káoszt hagyjunk ott magunk után. Persze kivétel az, ha szerződésben vagy szóban másban állapodtunk meg, például hogy az ügyfél előzetesen magára vállalta a takarítás felelősségét.

Miután pedig mindennel kész vagyunk, és az anyagiakat is elrendeztük, egy dolog maradt csak hátra: ne felejtsük el megkérni az ügyfelet, hogy a fix24.hu-n értékelje munkánkat, hiszen egy-egy pozitív értékelés mindig csak közelebb visz minket ahhoz, hogy a következő alkalommal is minket válasszanak az ügyfelek.

Minden kedves szakemberünknek sikeres munkavégzést kívánunk!

Ha még nem vagy szakemberünk, regisztrálj itt.

Mire figyelj oda munkavégzés közben? Anna blogja

Az eheti bejegyzésünkben arról írunk, mire kell odafigyelni, miközben az ügyféllel megbeszéltek alapján nekiállunk a munkavégzésnek, hogy minden flottul menjen mind a szakember, mind az ügyfél számára.

fix4

Először is, meg kell bizonyosodnunk róla, hogy minden, amiben munkavégzés során a szakember és csapata esetlegesen kárt tehet, megfelelően védve legyen, például lefóliázva, vagy hasonlók. Azt is fontos előre leszögezni, hogy ezeket az előkészületeket az ügyfél előre elvégzi, vagy a szakemberre vár a feladat.

fix3

Ezen felül talán a legfontosabb, hogy mindent a megbeszéltek alapján végezzünk el, se többet, se kevesebbet, ahogy azt – remélhetőleg – előzetesen a szerződésben rögzítettük. Ne felejtsük el, hogy az ügyfél elégedettsége a legfontosabb, így a megfelelő minőség és eredmény elérése érdekében akár a munkavégzés közben is konzultáljunk az ügyféllel a részletekről.

fix1

Minden kedves szakemberünknek sikeres munkavégzést kívánunk!

Ha még nem vagy szakemberünk, regisztrálj itt.

Mire figyelj, mielőtt nekilátsz a munkának? Anna blogja

Az eheti bejegyzésünkben arról írunk, mire kell odafigyelni, mielőtt nekiállnánk a munkavégzésnek, hogy minden flottul menjen mind a szakember, mind az ügyfél számára.

fix5

Először is, meg kell bizonyosodnunk róla, hogy a szerződés rendben legyen, mindkét fél számára átláthatóan és egyértelműen legyen megfogalmazva, ne történjenek félreértések, és ne legyenek úgynevezett kiskapuk, hiszen nagyon fontos a bizalom ügyfél és szakember között.

penz

Ezen felül legyen minden pontosan megbeszélve az ügyféllel, hogy mikor kezdik a munkálatokat, melyik nap, hány órakor, mikorra kell befejezni, mekkora időtartam áll rendelkezésre, amit nem szabad túllépni. Valamint abban is fontos megállapodni, hogy munkaórák alapján órabért kapunk, vagy van egy fix munkadíj, a munka időtartamától függetlenül. Fontos leszögezni, hogy mi a konkrét munka, amire szerződtünk, se több, se kevesebb.

fix1

Emellett szükséges abban is megállapodni, hogy a munka megkezdése előtt szükséges óvintézkedésekről, amik biztosítják, hogy a munkavégzés során ne essen kár semmiben, a szakember, vagy az ügyfél köteles gondoskodni.

Minden kedves szakemberünknek sikeres munkavégzést kívánunk!

Ha még nem vagy szakemberünk, regisztrálj itt.

Mi legyen a szerződésben? Anna blogja

Miután válaszoltunk az ajánlatkérésre, és az ügyfél minket választott, a munkavégzés előtt egy nagyon fontos teendő van még: a szerződés összeállítása, majd, ha minden stimmel, aláírása.Na de miért is fontos egy szerződés? Azért hasznos írásos szerződést kötni, mert ebben mindkét fél megnevezheti igényeit, elvárásait, és a későbbiekben erre hivatkozhatnak, nem esnek még véletlenül sem félreértések, sem a munka részleteit, határidejét vagy esetleg díját illetően.

fix5

A tartalmát tekintve, a szerződésnek elsőként tartalmaznia kell a szerződő felek adatait. Ezen felül fontos benne leszögezni a munkavégzés idejét, időtartamát, határidejét. Szintén meg kell benne nevezni, hogy mire szól a munkavégzés, milyen munka az, amire a felek szerződtek, se több, se kevesebb. Semmiképpen sem feledkezhetünk meg a munkadíjról, órabérről, kiszállási díjról, anyagköltségről, amilyen kiadások csak felmerülhetnek. Ezzel kapcsolatosan azt is érdemes előre megadni, hogy a munkavégzés során felhasznált anyagokat melyik szerződő fél biztosítja. Ha hosszabb időtartamú a munka, érdemes azt is konkrétan leírni, hogy az időtartamon belül mely napokon, mettől meddig folyik a munkavégzés, vagy ha hétvégén is vállalunk munkát, az jár-e esetleges plusz költséggel.

fix4

Ezek az alapvető dolgok azok, amik egy jó szerződésben mindenképpen szerepelnek. De persze van, amikor a körülmények miatt indokolt, hogy más egyéb faktorokat is belevegyünk a szerződésbe, például hogy vállalunk-e garanciát munkánkra, és ha igen, mennyi ideig, vagy milyen értékben. Reméljük, hogy ezzel az útmutatóval segíthettük szakembereink – és ügyfeleink – dolgát.

Milyen egy jó ajánlat? Anna blogja

A következő hetekben bejegyzéseinkben szakembereink munkáját megkönnyítendő, lépésről lépésre próbálunk segítséget nyújtani az ajánlatadástól a munkát követő értékelésig. Ebben a bejegyzésünkben arról írunk, mit tartalmaz egy jó ajánlat, hogyan lehet azt az ügyfelek számára attraktívvá tenni, hogy minél többen válasszák a Ti munkátokat.

fix3

Az első lépés az, hogy ügyfeleink ajánlatot kérnek, és ez felkerül a Fix24 oldalára, a Piacra, itt lehet válogatni a munkák közül. Az ajánlatkérés minden esetben tartalmazza az elvégzendő munka helyét, megnevezését és a munkára vonatkozó leírást is. Ha számodra megfelelő az elvégzendő munka és tudod vállalni, akkor egy kattintással ajánlatot adhatsz a felhasználónak, amiért a meghatározott kredit levonásra kerül. Ekkor megkapod a pontos elérhetőséget a munkaadóhoz, és közvetlenül tudtok egyeztetni a részletekről. Fontos, hogy mikor elfogadod az ajánlatkérést és megkapod a felhasználó elérhetőségeit, minél hamarabb vedd fel vele a kapcsolatot, hogy te kapd meg a munkát.

fix2

Egy jó ajánlatnak mindenképpen tartalmaznia kell a tervezett munka rövid bemutatását, a munkafolyamat pontos meghatározásával, a felhasználandó anyagokat, azok árát, a munkavégzés előrelátható díját, a különböző határidőket, a munkavégzés időpontját, esetlegesen milyen garanciát vállalsz a munkára, valamint csatolhatsz fotókat is korábbi munkáidról, referenciákként. Ezek után már csak az ügyfélen múlik, hogy a rendelkezésre álló ajánlatok közül melyik szakembert választja.

fix1

Fűtési kisokos Anna blogja

Előző blogbejegyzésünkben bemutattunk pár ötletes fűtési megoldást, most pedig segítünk abban is, hogy a tervezett felújítást a lehető legkönnyebben és legkörültekintőbben tudják elvégezni. Nézzük is meg, hogy mi alapján praktikus magunknak fűtésszerelőt választani. Először is döntsük el, hogy mekkora összeget szánunk a beszerelésre, átalakításra, felújításra, majd ebben az árkategóriában keresgéljünk tovább. Ezek után, amit a döntésnél ajánlott figyelembe vennünk a továbbiakban, az az, hogy a szakembernek vannak-e referenciamunkái, ha vannak, akkor milyenek, valamint az, hogy előző ügyfelek hogyan értékelték a munkájukat. A végső döntést ajánlott úgy meghoznunk, hogy ezeket mind figyelembe vettük, és ezután nyugodtan kiválaszthatjuk a számunkra legszimpatikusabb, legtapasztaltabb, legmegbízhatóbb szakembert.

radiator

A munkavégzés díja számtalan szempont alapján változhat. Egyrészt figyelembe kell venni azt, hogy mikorra tervezzük a munkálatokat. Hétvégén nagy valószínűséggel magasabb díjat számolnak fel a szakemberek a kiszállásért, ugyanez esetleg érvényes lehet az esti órákra is. Másrészt számít az is, hogy milyen jellegű munkáról van szó. Az is fontos, hogy hol van a munka, hol dolgozik a szakember. Budapesten és a főváros környékén, valamint más nagyobb városokban nagy valószínűséggel drágább a munkavégzés, mint vidéken. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy a díjba a munkavégzéshez szükséges anyagok bele vannak-e foglalva, vagy azokról külön kell gondoskodnunk.

mero

Természetesen még így is csak megbecsülni tudjuk a munkálatok költségeit, az adott helyzet mindig befolyásolhatja azt. Arra is figyelnünk kell, hogy lehet, hogy habár olcsóbb a szolgáltatás, nem feltétlenül lesz ugyanolyan minőségű, mint a drágább, de természetesen nem azt mondjuk ezzel, hogy egy kedvezőbb árakat kínáló szakember ne lehetne ugyanolyan alapos és precíz, mint egy magasabb árszabású társa. Emellett az is megfontolandó, hogy habár a vidéki szakemberek általában olcsóbban dolgoznak, nem feltétlenül éri meg őket egy fővárosi munkára felkérni, hiszen ilyenkor a munkások odautazását is nekünk kell megoldani. Alkudni többnyire lehet, ügyfélként lefelé, viszont szakemberként felfelé is.

termosztat

A következőkben összegyűjtöttünk néhány alapvető fűtésszerelési munka átlagos árát, de természetesen ezek változhatnak, lefelé és felfelé is.

Radiátor csere

8 000 Ft

Szobatermosztát cseréje

4 000 Ft

Szolár rendszer kiépétése

80 000 Ft

Szolár rendszer kiépítése

150 000 Ft

Indirekt (HMV) tároló bekötése/cseréje

35 000 Ft

Puffer tároló bekötése fűtési rendszerbe

40 000 Ft

Padlófűtés beszabályozása

25 000 Ft

Padlófűtés átmosása

1500 Ft/fűtési kör

Radiátor átmosása

1500 Ft/radiátor

Házi vízmű bekötése ( Hidrofor+szivattyú)

15 000 Ft

Fűtési szivattyú cseréje, cikrulációs szivattyú cseréje

4 000 Ft

Költség megosztó beszerelése

10 000 Ft

Családi házak fűtésének szintenkénti vezérlése

58 000 Ft

Az otthon melege, avagy kreatív fűtési megoldások Anna blogja

Habár a nyári melegben nem éppen tűnik aktuálisnak, de ilyenkor is gondolnunk kell az eljövendő hideg, téli estékre, hogy akkor is meg tudjuk teremteni az otthon melegét. Most pár fűtési technikát mutatunk, amelyek amellett, hogy hatékonyak, még jól is mutatnak.

fire-2204171_960_720

Kandalló

Az ember kandallóját egy életre választja, nem csupán néhány évre, mint TV-jét, autóját. Ezért fontos, hogy mindenben megfeleljen az elvárásainknak, és harmonikusan illeszkedjen otthonunk képébe. Egy minőségi, szakszerűen megépített, jó kandalló elkísér minket egy életen át, ezért fontos, hogy hozzáértő szakembert válasszunk a kandallóépítéshez. Vagy akár választhatjuk a kanndallók nem hagyományos verzióját, és elektromos kandallót is építtethetünk be magunknak

kandallo

Cserépkályha

Ha szeretnénk visszacsempészni a régi idők hangulatát otthonunkba, egy cserépkályha remek megoldást jelent. A cserépkályha kiválóan megtartja a meleget akár több órán keresztül, miután a tűz már kialudt, így nem kell a folyamatos tűzrakással vesződni, mindemellett rendkívül dekoratív látványt nyújt. A jól megépített cserépkályha az egyik leggazdaságosabban működtethető tüzelőberendezés, hatásfoka szakszerű üzemeltetésnél 72-85%. Használatánál rendkívül fontos szempont, hogy a már egyszer felfűtött cserépkályha lehetőleg sosem hűljön ki teljesen. Ezért szükséges a napi egyszeri begyújtás és felfűtés. Egyedüli hátránya, a begyújtás után annak melegedését nem azonnal, hanem mintegy 1-1,5 óra elteltével kezdjük érezni.

kalyha

Akármelyik verzió mellett is döntunk, a munkavégzéshez hozzáértő mesteremberek segítségére lesz szükségunk. A munkálatokhoz ajánlatot itt tudtok kérni szakembereinktől.

konyves