Mire figyeljünk oda munkavégzés közben? Anna blogja

Az eheti bejegyzésünkben arról írunk, mire kell odafigyelni, miután az ügyféllel megbeszéltek alapján elkészültünk a melóval , hogy minden flottul menjen mind a szakember, mind az ügyfél számára.

Miután befejeztük a munkát, az első és legfontosabb teendő, hogy kikérjük az ügyfél véleményét, megbeszéljük vele, hogy mindent rendben talál-e, vannak- e esetleges hiányosságok, vagy esetleg valamit máshogy képzelt-e el, ha igen, akkor pedig az a cél, hogy minél előbb javítsunk rajta, persze miután megállapodtunk abban, hogy ezt az ár tartalmazza-e, vagy plusz térítés ellenében vállaljuk a feladatot, már ha ez nem volt előre a szerződésben rögzítve. Ne feledjük: az ügyfél elégedettsége a legfontosabb!

Ha ezen túlvagyunk, és mindenki elégedett, fontos, hogy feltakarítsunk magunk után, ne káoszt hagyjunk ott magunk után. Persze kivétel az, ha szerződésben vagy szóban másban állapodtunk meg, például hogy az ügyfél előzetesen magára vállalta a takarítás felelősségét.

Miután pedig mindennel kész vagyunk, és az anyagiakat is elrendeztük, egy dolog maradt csak hátra: ne felejtsük el megkérni az ügyfelet, hogy a fix24.hu-n értékelje munkánkat, hiszen egy-egy pozitív értékelés mindig csak közelebb visz minket ahhoz, hogy a következő alkalommal is minket válasszanak az ügyfelek.

Minden kedves szakemberünknek sikeres munkavégzést kívánunk!

Ha még nem vagy szakemberünk, regisztrálj itt.

Mire figyelj oda munkavégzés közben? Anna blogja

Az eheti bejegyzésünkben arról írunk, mire kell odafigyelni, miközben az ügyféllel megbeszéltek alapján nekiállunk a munkavégzésnek, hogy minden flottul menjen mind a szakember, mind az ügyfél számára.

fix4

Először is, meg kell bizonyosodnunk róla, hogy minden, amiben munkavégzés során a szakember és csapata esetlegesen kárt tehet, megfelelően védve legyen, például lefóliázva, vagy hasonlók. Azt is fontos előre leszögezni, hogy ezeket az előkészületeket az ügyfél előre elvégzi, vagy a szakemberre vár a feladat.

fix3

Ezen felül talán a legfontosabb, hogy mindent a megbeszéltek alapján végezzünk el, se többet, se kevesebbet, ahogy azt – remélhetőleg – előzetesen a szerződésben rögzítettük. Ne felejtsük el, hogy az ügyfél elégedettsége a legfontosabb, így a megfelelő minőség és eredmény elérése érdekében akár a munkavégzés közben is konzultáljunk az ügyféllel a részletekről.

fix1

Minden kedves szakemberünknek sikeres munkavégzést kívánunk!

Ha még nem vagy szakemberünk, regisztrálj itt.

Mire figyelj, mielőtt nekilátsz a munkának? Anna blogja

Az eheti bejegyzésünkben arról írunk, mire kell odafigyelni, mielőtt nekiállnánk a munkavégzésnek, hogy minden flottul menjen mind a szakember, mind az ügyfél számára.

fix5

Először is, meg kell bizonyosodnunk róla, hogy a szerződés rendben legyen, mindkét fél számára átláthatóan és egyértelműen legyen megfogalmazva, ne történjenek félreértések, és ne legyenek úgynevezett kiskapuk, hiszen nagyon fontos a bizalom ügyfél és szakember között.

penz

Ezen felül legyen minden pontosan megbeszélve az ügyféllel, hogy mikor kezdik a munkálatokat, melyik nap, hány órakor, mikorra kell befejezni, mekkora időtartam áll rendelkezésre, amit nem szabad túllépni. Valamint abban is fontos megállapodni, hogy munkaórák alapján órabért kapunk, vagy van egy fix munkadíj, a munka időtartamától függetlenül. Fontos leszögezni, hogy mi a konkrét munka, amire szerződtünk, se több, se kevesebb.

fix1

Emellett szükséges abban is megállapodni, hogy a munka megkezdése előtt szükséges óvintézkedésekről, amik biztosítják, hogy a munkavégzés során ne essen kár semmiben, a szakember, vagy az ügyfél köteles gondoskodni.

Minden kedves szakemberünknek sikeres munkavégzést kívánunk!

Ha még nem vagy szakemberünk, regisztrálj itt.

Mi legyen a szerződésben? Anna blogja

Miután válaszoltunk az ajánlatkérésre, és az ügyfél minket választott, a munkavégzés előtt egy nagyon fontos teendő van még: a szerződés összeállítása, majd, ha minden stimmel, aláírása.Na de miért is fontos egy szerződés? Azért hasznos írásos szerződést kötni, mert ebben mindkét fél megnevezheti igényeit, elvárásait, és a későbbiekben erre hivatkozhatnak, nem esnek még véletlenül sem félreértések, sem a munka részleteit, határidejét vagy esetleg díját illetően.

fix5

A tartalmát tekintve, a szerződésnek elsőként tartalmaznia kell a szerződő felek adatait. Ezen felül fontos benne leszögezni a munkavégzés idejét, időtartamát, határidejét. Szintén meg kell benne nevezni, hogy mire szól a munkavégzés, milyen munka az, amire a felek szerződtek, se több, se kevesebb. Semmiképpen sem feledkezhetünk meg a munkadíjról, órabérről, kiszállási díjról, anyagköltségről, amilyen kiadások csak felmerülhetnek. Ezzel kapcsolatosan azt is érdemes előre megadni, hogy a munkavégzés során felhasznált anyagokat melyik szerződő fél biztosítja. Ha hosszabb időtartamú a munka, érdemes azt is konkrétan leírni, hogy az időtartamon belül mely napokon, mettől meddig folyik a munkavégzés, vagy ha hétvégén is vállalunk munkát, az jár-e esetleges plusz költséggel.

fix4

Ezek az alapvető dolgok azok, amik egy jó szerződésben mindenképpen szerepelnek. De persze van, amikor a körülmények miatt indokolt, hogy más egyéb faktorokat is belevegyünk a szerződésbe, például hogy vállalunk-e garanciát munkánkra, és ha igen, mennyi ideig, vagy milyen értékben. Reméljük, hogy ezzel az útmutatóval segíthettük szakembereink – és ügyfeleink – dolgát.

Milyen egy jó ajánlat? Anna blogja

A következő hetekben bejegyzéseinkben szakembereink munkáját megkönnyítendő, lépésről lépésre próbálunk segítséget nyújtani az ajánlatadástól a munkát követő értékelésig. Ebben a bejegyzésünkben arról írunk, mit tartalmaz egy jó ajánlat, hogyan lehet azt az ügyfelek számára attraktívvá tenni, hogy minél többen válasszák a Ti munkátokat.

fix3

Az első lépés az, hogy ügyfeleink ajánlatot kérnek, és ez felkerül a Fix24 oldalára, a Piacra, itt lehet válogatni a munkák közül. Az ajánlatkérés minden esetben tartalmazza az elvégzendő munka helyét, megnevezését és a munkára vonatkozó leírást is. Ha számodra megfelelő az elvégzendő munka és tudod vállalni, akkor egy kattintással ajánlatot adhatsz a felhasználónak, amiért a meghatározott kredit levonásra kerül. Ekkor megkapod a pontos elérhetőséget a munkaadóhoz, és közvetlenül tudtok egyeztetni a részletekről. Fontos, hogy mikor elfogadod az ajánlatkérést és megkapod a felhasználó elérhetőségeit, minél hamarabb vedd fel vele a kapcsolatot, hogy te kapd meg a munkát.

fix2

Egy jó ajánlatnak mindenképpen tartalmaznia kell a tervezett munka rövid bemutatását, a munkafolyamat pontos meghatározásával, a felhasználandó anyagokat, azok árát, a munkavégzés előrelátható díját, a különböző határidőket, a munkavégzés időpontját, esetlegesen milyen garanciát vállalsz a munkára, valamint csatolhatsz fotókat is korábbi munkáidról, referenciákként. Ezek után már csak az ügyfélen múlik, hogy a rendelkezésre álló ajánlatok közül melyik szakembert választja.

fix1

Fűtési kisokos Anna blogja

Előző blogbejegyzésünkben bemutattunk pár ötletes fűtési megoldást, most pedig segítünk abban is, hogy a tervezett felújítást a lehető legkönnyebben és legkörültekintőbben tudják elvégezni. Nézzük is meg, hogy mi alapján praktikus magunknak fűtésszerelőt választani. Először is döntsük el, hogy mekkora összeget szánunk a beszerelésre, átalakításra, felújításra, majd ebben az árkategóriában keresgéljünk tovább. Ezek után, amit a döntésnél ajánlott figyelembe vennünk a továbbiakban, az az, hogy a szakembernek vannak-e referenciamunkái, ha vannak, akkor milyenek, valamint az, hogy előző ügyfelek hogyan értékelték a munkájukat. A végső döntést ajánlott úgy meghoznunk, hogy ezeket mind figyelembe vettük, és ezután nyugodtan kiválaszthatjuk a számunkra legszimpatikusabb, legtapasztaltabb, legmegbízhatóbb szakembert.

radiator

A munkavégzés díja számtalan szempont alapján változhat. Egyrészt figyelembe kell venni azt, hogy mikorra tervezzük a munkálatokat. Hétvégén nagy valószínűséggel magasabb díjat számolnak fel a szakemberek a kiszállásért, ugyanez esetleg érvényes lehet az esti órákra is. Másrészt számít az is, hogy milyen jellegű munkáról van szó. Az is fontos, hogy hol van a munka, hol dolgozik a szakember. Budapesten és a főváros környékén, valamint más nagyobb városokban nagy valószínűséggel drágább a munkavégzés, mint vidéken. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy a díjba a munkavégzéshez szükséges anyagok bele vannak-e foglalva, vagy azokról külön kell gondoskodnunk.

mero

Természetesen még így is csak megbecsülni tudjuk a munkálatok költségeit, az adott helyzet mindig befolyásolhatja azt. Arra is figyelnünk kell, hogy lehet, hogy habár olcsóbb a szolgáltatás, nem feltétlenül lesz ugyanolyan minőségű, mint a drágább, de természetesen nem azt mondjuk ezzel, hogy egy kedvezőbb árakat kínáló szakember ne lehetne ugyanolyan alapos és precíz, mint egy magasabb árszabású társa. Emellett az is megfontolandó, hogy habár a vidéki szakemberek általában olcsóbban dolgoznak, nem feltétlenül éri meg őket egy fővárosi munkára felkérni, hiszen ilyenkor a munkások odautazását is nekünk kell megoldani. Alkudni többnyire lehet, ügyfélként lefelé, viszont szakemberként felfelé is.

termosztat

A következőkben összegyűjtöttünk néhány alapvető fűtésszerelési munka átlagos árát, de természetesen ezek változhatnak, lefelé és felfelé is.

Radiátor csere

8 000 Ft

Szobatermosztát cseréje

4 000 Ft

Szolár rendszer kiépétése

80 000 Ft

Szolár rendszer kiépítése

150 000 Ft

Indirekt (HMV) tároló bekötése/cseréje

35 000 Ft

Puffer tároló bekötése fűtési rendszerbe

40 000 Ft

Padlófűtés beszabályozása

25 000 Ft

Padlófűtés átmosása

1500 Ft/fűtési kör

Radiátor átmosása

1500 Ft/radiátor

Házi vízmű bekötése ( Hidrofor+szivattyú)

15 000 Ft

Fűtési szivattyú cseréje, cikrulációs szivattyú cseréje

4 000 Ft

Költség megosztó beszerelése

10 000 Ft

Családi házak fűtésének szintenkénti vezérlése

58 000 Ft

Az otthon melege, avagy kreatív fűtési megoldások Anna blogja

Habár a nyári melegben nem éppen tűnik aktuálisnak, de ilyenkor is gondolnunk kell az eljövendő hideg, téli estékre, hogy akkor is meg tudjuk teremteni az otthon melegét. Most pár fűtési technikát mutatunk, amelyek amellett, hogy hatékonyak, még jól is mutatnak.

fire-2204171_960_720

Kandalló

Az ember kandallóját egy életre választja, nem csupán néhány évre, mint TV-jét, autóját. Ezért fontos, hogy mindenben megfeleljen az elvárásainknak, és harmonikusan illeszkedjen otthonunk képébe. Egy minőségi, szakszerűen megépített, jó kandalló elkísér minket egy életen át, ezért fontos, hogy hozzáértő szakembert válasszunk a kandallóépítéshez. Vagy akár választhatjuk a kanndallók nem hagyományos verzióját, és elektromos kandallót is építtethetünk be magunknak

kandallo

Cserépkályha

Ha szeretnénk visszacsempészni a régi idők hangulatát otthonunkba, egy cserépkályha remek megoldást jelent. A cserépkályha kiválóan megtartja a meleget akár több órán keresztül, miután a tűz már kialudt, így nem kell a folyamatos tűzrakással vesződni, mindemellett rendkívül dekoratív látványt nyújt. A jól megépített cserépkályha az egyik leggazdaságosabban működtethető tüzelőberendezés, hatásfoka szakszerű üzemeltetésnél 72-85%. Használatánál rendkívül fontos szempont, hogy a már egyszer felfűtött cserépkályha lehetőleg sosem hűljön ki teljesen. Ezért szükséges a napi egyszeri begyújtás és felfűtés. Egyedüli hátránya, a begyújtás után annak melegedését nem azonnal, hanem mintegy 1-1,5 óra elteltével kezdjük érezni.

kalyha

Akármelyik verzió mellett is döntunk, a munkavégzéshez hozzáértő mesteremberek segítségére lesz szükségunk. A munkálatokhoz ajánlatot itt tudtok kérni szakembereinktől.

konyves

Hogyan válasszunk vízvezeték-szerelőt? Anna blogja

Előző blogbejegyzésünkben bemutattunk pár ötletes kerti vizes dekorációs elemet, most pedig segítünk abban is, hogy a tervezett felújítást a lehető legkönnyebben és legkörültekintőbben tudják elvégezni. De kezdjük az alapoktól. Ki is az a vízszerelő, és általában milyen munkákat végez? A vízvezeték-szerelő olyan mesterember, aki az ivóvíz és szennyvíz továbbítására szolgáló vezetékek telepítésére, karbantartására és javítására specializálódott.

viz1

Nézzük is meg, hogy mi alapján praktikus magunknak vízszerelőt választani. Először is döntsük el, hogy mekkora összeget szánunk a beszerelésre, átalakításra, felújításra, majd ebben az árkategóriában keresgéljünk tovább. Ezek után, amit a döntésnél ajánlott figyelembe vennünk a továbbiakban, az az, hogy a szakembernek vannak-e referenciamunkái, ha vannak, akkor milyenek, valamint az, hogy előző ügyfelek hogyan értékelték a munkájukat. A végső döntést ajánlott úgy meghoznunk, hogy ezeket mind figyelembe vettük, és ezután nyugodtan kiválaszthatjuk a számunkra legszimpatikusabb, legtapasztaltabb, legmegbízhatóbb szakembert.

viz5

A munkavégzés díja számtalan szempont alapján változhat. Egyrészt figyelembe kell venni azt, hogy mikorra tervezzük a munkálatokat. Hétvégén nagy valószínűséggel magasabb díjat számolnak fel a szakemberek a kiszállásért, ugyanez esetleg érvényes lehet az esti órákra is. Másrészt számít az is, hogy milyen jellegű munkáról van szó, például nem mindegy, hogy egy csöpögő csap megjavítására vagy egy ház teljes vízvezetékrendszerének kiépítésére keresünk szakembert. Az is számít, hogy hol van a munka, hol dolgozik a szakember. Budapesten és a főváros környékén, valamint más nagyobb városokban nagy valószínűséggel drágább a munkavégzés, mint vidéken. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy a díjba a munkavégzéshez szükséges anyagok bele vannak-e foglalva, vagy azokról külön kell gondoskodnunk.

viz2

Természetesen még így is csak megbecsülni tudjuk a munkálatok költségeit, az adott helyzet mindig befolyásolhatja azt. Arra is figyelnünk kell, hogy lehet, hogy habár olcsóbb a szolgáltatás, nem feltétlenül lesz ugyanolyan minőségű, mint a drágább, de természetesen nem azt mondjuk ezzel, hogy egy kedvezőbb árakat kínáló szakember ne lehetne ugyanolyan alapos és precíz, mint egy magasabb árszabású társa. Emellett az is megfontolandó, hogy habár a vidéki szakemberek általában olcsóbban dolgoznak, nem feltétlenül éri meg őket egy fővárosi munkára felkérni, hiszen ilyenkor a munkások odautazását is nekünk kell megoldani. Alkudni többnyire lehet, ügyfélként lefelé, viszont szakemberként felfelé is.

viz4

A következőkben összegyűjtöttünk néhány alapvető vízvezeték-szerelési munka átlagos árát, de természetesen ezek változhatnak, lefelé és felfelé is.

Csaptelep csere, javítás munkadíj (mosdó, mosogató, kád, zuhany): 6000 Ft-tól
Sarokszelep csere: 4000 Ft-tól (anyagköltséggel!)
Mosdó, mosogató csere munkadíj: 15000 Ft
Mosdószifon, mosogatószifon csere munkadíj: 7000 Ft
WC csésze csere munkadíj: 8000 Ft-tól
WC tartály csere munkadíj: 7000 Ft
WC tartály javítás munkadíj: 5000 Ft-tól
WC töltőszelep csere munkadíj: 5000 Ft
Fürdőkád elbontás munkadíj: 8000 Ft
Fürdőkád beépítés munkadíj: 20000 Ft-tól
Fürdőkád leeresztőszelep javítás, csere munkadíj: 7000 Ft-tól
Zuhanykabin elbontás munkadíj: 8000 Ft
Zuhanykabin beépítés munkadíj: 30000 Ft-tól
Zuhanykabin panel felszerelés munkadíj: 8000 Ft-tól
Zuhanyszett felszerelése 5000 Ft
Mosó-, mosogatógép bekötés munkadíj: 8000 Ft
Vízóra csere munkadíj: 5000 Ft/1db, 8000 Ft/2db, 11000 Ft/3db
Vízóra beépítés munkadíj: 15000Ft/db
Vízóra tervezés+tervjóváhagyási díj+ügyintézés: 19000 Ft
Elektromos bojler csere: 20000 Ft
Kerticsap csere, javítás, szerelés, téliesítés munkadíj: 5000 Ft-tól

Vizes csodák a kertben Anna blogja

Most, hogy végre lassan itt a nyár, ideje, hogy megszépítsük udvarunkat. Ám a legszebb kert is üresnek hat, ha nincsen benne egy szabad vízfelület. Már egy kis tó vagy mesterséges patakocska is megtölti élettel és energiával a környezetét, harmóniát és nyugalmat ad a szemlélőnek, és boldogságot a kert gazdájának.

20215445 - decorative koi pond

Egy helyes, barátságos kis csobogót nem is olyan nagy dolog összehozni: pár óra munkával, ötlettel és kézügyességgel elhasznált lomokból is varázslatos kis kutat építhetünk. Vagy ha komolyabb megvalósítást igénylő ötletünk van, bátran kérjük szakember segítségét. 

csobogo4

Összegyűjtöttünk néhány frappáns és látványos megoldást házi csobogókra.  Megéri a beruházást, hiszen az a plusz, amit hozzáadnak majd a kert hangulatához, felbecsülhetetlen. 

csobogo3

csobogo2

csobogo1

Garten Springbrunnen Selber Bauen – siddhimindfo

csobogo5

Egy kerti tó telepítése akkor a legmegfelelőbb, ha a tavat a kert olyan részébe helyezzük, ahol nincs a közvetlen közelében lombhullató fa, de azért félig árnyékolt helyen van, és naponta lehetőleg legfeljebb 4-6 órán keresztül kap közvetlen napsütést. 

to2

Emellett a tavak kialakítása alapvetően a rendelkezésre álló területtől és anyagi lehetőségeinktől függ. Általános szabálynak tartják, hogy a kerti dísztavaknál a vízfelszínnek legalább a 3,5-4 métert el kell érnie a kedvező vízminőség elérése érdekében.

to3

Azt is előre el kell dönteni, hogy a tóba kívánnak-e halakat is telepíteni, mert ebben az esetben más szabályok vonatkoznak a tavak méretezésére. Ahhoz, hogy a halak biztonságosan kiteleljenek, a tónak egy ponton minimum 1 méter mélynek kell lennie, különben a halakat télire ki kell költöztetni a tóból.

to halakkal

Ha a megvalósításásban segítségre van szükséged, itt tudsz ajánlatot kérni szakembereinktől.

Felújítás okosan – Hogyan válasszunk kőművest? Anna blogja

Előző blogbejegyzésünkben megmutattuk, hogy milyen kreatívan lehet a különböző kőműves munkákkal variálni, hogy még élettel telibbé varázsoljuk otthonunkat, most pedig segítünk abban is, hogy a tervezett felújítást a lehető legkönnyebben és legkörültekintőbben tudják elvégezni.

komuves1

Kezdjük az alapoktól. Ki is az a kőműves, és általában milyen munkákat végez? A kőművesek munkaköre meglehetősen tág. Egy kőműves épületek falszerkezeteit és falidomait, válaszfalakat, beton és vasbetonszerkezeteket, kéményeket, szellőzőket és csatornákat épít, esetenként javít. Ezen túl a vakolás és felületkezelés is feladata.

komuves2

Nézzük is meg, hogy mi alapján praktikus magunknak kőműves szakembert választani. Először is döntsük el, hogy mekkora összeget szánunk az építkezésre, átalakításra, felújításra, majd ebben az árkategóriában keresgéljünk tovább. Ezek után, amit a döntésnél ajánlott figyelembe vennünk a továbbiakban, az az, hogy a szakembernek vannak-e referenciamunkái, ha vannak, akkor milyenek, valamint az, hogy előző ügyfelek hogyan értékelték a munkájukat. A végső döntést ajánlott úgy meghoznunk, hogy ezeket mind figyelembe vettük, és ezután nyugodtan kiválaszthatjuk a számunkra legszimpatikusabb, legtapasztaltabb, legmegbízhatóbb szakembert.

komuves3

A munkavégzés díja számtalan szempont alapján változhat. Egyrészt figyelembe kell venni azt, hogy mikorra tervezzük a munkálatokat. Hétvégén nagy valószínűséggel magasabb díjat számolnak fel a szakemberek a kiszállásért, ugyanez esetleg érvényes lehet az esti órákra is. Másrészt számít az is, hogy milyen jellegű munkáról van szó, például nem mindegy, hogy egy ház falainak felhúzásához vagy egy kerti tűzrakóhely megépítéséhez keresünk szakembert. Az is számít, hogy hol van a munka, hol dolgozik a szakember. Budapesten és a főváros környékén, valamint más nagyobb városokban nagy valószínűséggel drágább a munkavégzés, mint vidéken. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy a díjba a munkavégzéshez szükséges anyagok bele vannak-e foglalva, vagy azokról külön kell gondoskodnunk.

komuves4

Természetesen még így is csak megbecsülni tudjuk a munkálatok költségeit, az adott helyzet mindig befolyásolhatja azt. Arra is figyelnünk kell, hogy lehet, hogy habár olcsóbb a szolgáltatás, nem feltétlenül lesz ugyanolyan minőségű, mint a drágább, de természetesen nem azt mondjuk ezzel, hogy egy kedvezőbb árakat kínáló szakember ne lehetne ugyanolyan alapos és precíz, mint egy magasabb árszabású társa. Emellett az is megfontolandó, hogy habár a vidéki szakemberek általában olcsóbban dolgoznak, nem feltétlenül éri meg őket egy fővárosi munkára felkérni, hiszen ilyenkor a munkások odautazását is nekünk kell megoldani. Alkudni többnyire lehet, ügyfélként lefelé, viszont szakemberként felfelé is.

A következőkben összegyűjtöttünk néhány alapvető kőműves munka átlagos árát, de természetesen ezek változhatnak, lefelé és felfelé is.

Falazás

Falazat kisméretű téglából (25-ös fal)

13000/m2

Csorbázat kiképzése

1500/m

Falazat magasított téglából (25-ös fal)

5000/m2

Falazat kettősméretű téglából (25X25X14)

5500/m2

Falazás B30-as kézi blokból(30-as fal)

3000/m2

Falazás POROTON falazó blok(PF 36/19 típusú fal)

3000/m2

Falazás POROTON falazó blók(PF49/19 típusú fal)

3000/m2

Falazat YTONG kézi falazó elem(60X20X20)

2500/m2

Falazat YTONG kézi falazó elem(60X20X25)

2500/m2

Falazat POROTHERM núdféderes falazó blok(30X25X23,8)

3000/m2

Falazat POROTHERM pince tégla (38X25X23,8)

3000/m2

Falazat ZS 15-ös zsalukő

5000/m2

Falazat ZS 20-as zsalukő

7000/m2

Falazat ZS 25-ös zsalukő

8000/m2

Falazat terméskőből Nyersen maradó felület kb. 30-as felület

15500/m2

Falazat kisméretű téglából (Pillérfalazatok 14X14)

10000/fm

Válaszfal kisméretű téglából (12-es)

8000/m2

Válaszfal kettőméretű téglából (12-es)

7500/m2

Válaszfal B30-as blok tégla (30X17X14)

3000/m2

Válaszfal válaszfaltégla (40X20X6) 6cm vastagságú

3000/m2

Válaszfal válaszfaltégla (40X20X10) 10cm

2500/m2

Válaszfal PROTHERM (10X50X23,8) 10cm vastagságú

2500/m2

Válaszfal YTONG (60X20X10)

2000/m2

Válaszfal YTONG (60X20X5) 5cm előfalazó lapok

2000/m2

Válaszfal Gipszkarton 2-szer egy réteg (KNAUFW111 /100mm-es állványszerkezet)

4000/m2

Válaszfal Gipszkarton 2-szer két réteg (KNAUFW115 /100mm-es kettős állványszerkezet + szigetelőanyag)

6000/m2

Falazat kéménypillér tetőn belül (25X12X6,5)

15000/fm

Bontási munkák

Ajtók, ablakok kibontása

4000/db

Falbontás 10-es

1500/m2

Falbontás 30-as

2500/m2

Ajtó helyének kivágása 10-es falnál

1500/m

Ajtó helyének kivágása 30-as falnál

2500/m

Sít konténerbe való rakása (földszint)

6000/m3

Sít konténerbe való rakása (I.emelet)

8000/m3

Sít konténerbe való rakása (II.emelet)

10000/m3

Sít konténerbe való rakása (III.emelet)

13000/m3

Anyagfeltermelés (III.emelet)

20000/m

Anyagfeltermelés (II.emelet)

15000/m3

Anyagfeltermelés (I.emelet)

13000/m3

Csempe bontás oldalfalról

1000/m2

Járólap bontás

1500/m2

Betonfeltörés (10cm-er)

1800/m2

Régi padlószőnyeg felszedése

400/m2

Linóleum felszedése

500/m2

Kádbontás

7000/db

Wc bontás

3800/db

Mosdótálak leszerelése

3000/db

Új padlószőnyeg lerakása

1500/m2

Vakolat leverés mennyezett

1000/m2

Vakolat leverés oldalfalról

800/m2

Parketta csiszolása 2x-ri lakkozása

4000/m2

Laminált parketta lerakása

2000/m2

Hőszigetelés Dryvit rendszer

3500/m2

Állványépítés

150/m2

Anyagbeszerzés

1500/óra

Lambéria bontás

400/m2

Vakolás

Vakolás oldalfal (1,5cm mészhabarcs) téglafelületre durva vakolat

1800/m2

Vakolás oldalfal (1,5cm mészhabarcs) beton és kőfelület

2000/m2

Vakolás oldalfal (1,5cm mészhabarcs) beton és kő felület simítva

2500/m2

Vakolás oldalfal (1,5cm cementhabarcs) téglafelület simítva

2000/m2

Vakolás oldalfal íves felület (10% nagyobb felület) többletvakolás

500/m2

Vakolás többlet minden 1cm vastagságért (bármely oldalfal)

700/m2

Vakolás oldalfal PERLITHABARCS (2cm-es téglafelület)

2000/m2

Vakolás síkfelület mennyezet vasbeton födém (mészhabarcs)

2800/m2

Vakolás síkfelület mennyezet téglabetétes födém

2500/m2

Felület feldurvítása PEKKELÉS (betonfelület)

700/m2

Rabicháló betét elhelyezése oldalfalon (RABIC)

500/m2

Rabicháló betét elhelyezése mennyezeten (RABIC)

700/m2

Vakolat javítása oldalfalon (80-99% )

2000/m2

Egyéb

Nyílás áthidalása BOLTÍVVEL

45000/m3

Ajtó és ablak beállítása,rögzítése

1000/db

Többlet anyagmozgatás válaszfaltégla (1000) az előírt távolságon kívül minden további 10m-re

5000/m3

Spaletta élek kiképzése 1500/m

Többlet anyagmozgatás folyami és bányahomok az előírt távolságon kívül minden további 10m-re

5000/m3

Klinkert tégla burkolás fúgával 9500/m2
Klinkert tégla burkolás szorított fúgával

7500/ m2

Aljzat beton 6cm felett (léccel lehúzva)külsőtér

3000/m2

Aljzat beton 6cm vastagságig (léccel lehúzva)belső tér

3500/m2

Áthidalók beemelése elhelyezése (0,05t/db-ig)

2500/db

Üvegtégla fal készítése (20X20X5-8 üvegtégla)

9000/m2

Vasszerelés 8-10mm átmérőig

320000/t

Alap készítése (SÁVALAP)

12000/m3

Kétoldali FAZSALÚZÁS

3000/m2